FGK  fotogroepkrimpen
Heading Jubileum
10 Jarig Jubileum
Oprichting
Gouda nr 1
Op 12 mei 2011 is de "Fotogroep Krimpen" (FGK) opgericht door dhr. Cees Kol.

Maar voor deze officiële oprichting waren er al activiteiten zoals begin maart het eerste, door de activiteitencommisie georganiseerde uitstapje naar Gouda met Cees Kol, Peter Verbeek, Peter Goudriaan, Wim Keller en Sylvia Heerenga.

Avond nr 2
En op 26 maart 2011 was het tweede uitje in het kader van avondfotografie naar de Wilhelmina pier in Rotterdam.
Het was winter en koud maar deze matige ontberingen werden getrotseerd. Het was 23.00 uur toen één van onze leden Rob Davenne, ons een kopje koffie, warme chocolademelk aanbood vanuit zijn bus waar hij een aggregaat had staan.  Het werd een succesvolle avond/nacht met prachtige opnames.

Haastrecht nr 3
Het derde uitstapje was op 16 april naar Bisdom van Vlietpark in Haastrecht. In het verslag van dat uitstapje werd geschreven: "Het was een schitterende dag. Niet te warm, niet te koud. Kortom: uitstekend weer om weer eens lekker te foto-graferen.
Toen we erheen gingen had ik geen idee waar dit park dan wel zou zijn. We kwamen aanrijden en ik herkende het meteen: hier heb ik 2 jaar geleden een bruiloft gefotografeerd: moest toen zelfs nog de molshopen uit het gras klonen………
Het was veel groter dan ik dacht.
Uiteindelijk waren we met 8 leden. We hebben het hele park doorgewandeld.
Toen werd het wel tijd voor koffie……. We zijn het dorp ingewandeld en gezien het weer konden we heerlijk buiten aan de koffie.
Al met al een hele geslaagde fototrip".

Den haag nr 5
Soms zijn er ook heel verrassende omstandigheden zoals op de foto hiernaast is te zien, waarbij de deelnemende leden zijn verkleed in de stijl van de Flowerpower.

Koffie nr 4
En deze uitstapjes zijn tot op de dag van vandaag nog steeds een terugkomende activiteit, die met wisselende bezettingen door de deelnemers altijd als een waardevol onderdeel van ons clubleven wordt gezien.
Gezamenlijk ergens "koffiedrinken" is hierbij een vast ritueel..
Jubileumjaar
Uitnodidiging 11 september
QR code
Expositie
Om dit 10 jarig jubileum te vieren werd onder meer een expositie gehouden in de Ontmoetingscentrum De Tuyter te Krimpen aan den IJssel. Op deze expositie wordt een selectie getoond van foto's gemaakt door de huidige leden. (Klik hier voor de foto's).
Op
zaterdag 11 september 2021 was de officiële opening van de expositie "Eén beeld zegt meer dan duizend woorden!" (Klik hier voor een foto impressie van onder meer de opening).
Bij de expositie hoort een jubileumcatalogus met informatie over de foto's en de makers. Via deze link kunt u deze bekijken.
Of scan de QR code waarmee u de catalogus als pdf kunt downloaden.

Jubileumavond
Om als clubleden met aanhang en genodigden dit jubileumjaar te vieren werd er op 8 september 2021 een pizza-avond georganiseerd in de tuin van het streekmuseum. (Klik hier voor een fotoimpressie van onder meer deze avond).

Jubileumuitstapje
In het kader van het jubileumjaar werd  voor de leden een foto-uitstapje georganiseerd op zaterdag 16 oktober 2021 waarbij met een boot/wandel tocht door de Biesbosch werd gemaakt (Klik hier voor de foto's).

Film over 10 jaar Fotogroep
Top