FGK  fotogroepkrimpen
Fotowerk
Google Foto
Op deze pagina Fotowerk zijn foto's te zien die door de leden zijn gemaakt. Het zijn foto's die gemaakt zijn voor de maandelijkse foto-opdracht, de Maandfoto, Of tijdens Foto-uitstapjes en Bliksemacties.
Maandfoto
Bloemetjes en bijtjes
Het thema van de maandfoto voor juli was 'de bloemetjes en de bijtjes' met als beoordelingscriterium 'kleurrijk'. Tijdens onze 4e virtuele bijeenkomst zijn alle ingezonden foto's door 4 leden beoordeeld en besproken.  De foto´s zijn te zien via een klik op de foto.

Eerdere maandfoto's zien?
Klik
hier.
Foto uitstapje
Werkgroep Jaargetijden
Op 13 november 2019 heeft de Werkgroep Jaargetijden een 'Doe avond' georganiseerd en vervolgens op 16 en 20 november in Rotterdam het Kralingse Bos bezocht. Dicht bij huis en met de skyline van Rotterdam op de achtergrond is het Kralingse Bos in herfsttinten prachtig in beeld gebracht. De ervaringen en inbreng van de Werkgroep zijn samengevoegd in een fotopresentatie met bijpassende gedichten. Met de muziek van Vivaldi (de vier jaargetijden) op de achtergrond zijn de resulaten sfeervol nabesproken tijdens een groepsavond.

Klik op de foto om alle foto's van dit foto-uitstapje te zien. (PowerPoint presentatie)

Werkgroep Straatfotografie
Op 12 februari heeft de werkgroep Straatfotografie een inleidende presentatie gegeven als voorbereiding voor de 2 uitstapjes (zie Programma).
Klik op de link om deze presentatie te bekijken.

Tijdens de 2e virtuele clubbijeenkomst op 13 mei zijn de resultaten gepresenteerd in een PowerPoint presentatie. Klik op de link om deze te bekijken.

Tip: Op de PDL pagina staan links naar enkele Straatfotografie fotografen.

Meer foto uitstapjes zien?
Klik
hier.
Bliksemactie
Surfplas Krimpenerhout
Op 15 juli 2020 bezochten een aantal leden de Surfplas Krimpenerhout..

Klik op de foto om alle foto's van deze bliksemactie te zien.

Meer Bliksemacties zien?
Klik
hier.
Expositie

Vanaf maandag 6 juli is op de buitenpolikliniek van het  IJsselland ziekenhuis in het Gezondheidscentrum Krimpen a/d IJssel een expositie van de Fotogroep Krimpen te zien. De foto’s zijn gemaakt door de leden en hangen op diverse wanden op onderwerp in de gangen. 

 

De onderwerpen zijn:

1. Krimpenerwaard

2. Natuur

3. Landschappen

4. Architectuur

5. Straatfotografie.

 

De officiële opening voor de leden van de fotoclub was op 3 april gepland. In verband met de corona uitbraak is dit niet doorgegaan. Indien mogelijk wordt er nu aan een gezamenlijke afsluiting gedacht zodat de leden de gelegenheid krijgen de expositie te bezoeken. Dit gebeurt als de spreekuren afgelopen zijn.

 

De expositie is de zien tijdens de openingstijden voor bezoekers van de polikliniek tot oktober/ november.  In de wachtkamer ligt een map met een kopie van de foto’s ter inzage, zodat ook de foto’s te zien zijn die op plaatsen hangen waar weinig of geen bezoekers komen.

 

Het is niet de bedoeling dat geïnteresseerden de polikliniek of de gangen inlopen om de foto’s te bekijken.

 

Klik hier om de voorbereiding van de expositie te zien

 

Klik op de collage om de expositie online te bekijken. 

 

 


Foto's van eerdere exposities zien?
Klik
hier.
Fotoketting
Fotoketting
Bij een fotoketting moeten leden met een nieuwe foto reageren op een foto die hun is toegezonden. Deze nieuwe foto is dan weer het uitgangspunt voor het volgende lid. De leden moeten toelichten waarom hun foto de opvolger is van de toegezonden foto.
Op deze wijze ontstaat een aaneenschakeling van foto's, een ketting. De ketting vertelt een verhaal.
Om de lengte van de ketting te beperken hebben gelijktijdig 3 kettingen gedraaid op basis van dezelfde startfoto.

Klik op de foto om de foto's van de fotoketting te zien (Na het klikken wordt de PowerPoint file naar de PC gedwonload.. Afhankelijk van de internet snelheid kan dit 1 tot enkele minuten duren).

Meer fotokettingen zien?
klik
hier